У Міноборони Польщі назвали кількість бажаючих вступити до Українського легіону

У Міноборони Польщі назвали кількість бажаючих вступити до Українського легіону

Близько 300 осіб висловили бажання вступити до Українського легіону у Польщі. Про це заявив міністр оборони цієї країни Владислав Косіняк-Камиш, повідомляє PAP. 

Очільник польського оборонного відомства надав деякі подробиці стосовно набору українських добровольців. Зокрема, за його словами, Польща була готова розпочати навчання новобранців з 1 вересня, однак тоді охочих було замало. 

При цьому Косіняк-Камиш зазначив, що Україна подбала про достатнє інформування проєкту.

Своєю чергою заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський нагадав, що цього тижня на базі українського Генконсульства в Любліні розпочався набір добровольців до Українського легіону.

“Якщо буде створено першу групу з кількох сотень добровольців, ми негайно розпочнемо їх навчання”, - заявив Залевський.

Також він нагадав, що Польща в межах навчальної програми ЄС підготувала понад 20 тис. українських військових.

“Ми повністю усвідомлюємо, що обороноспроможність України та стійкість Української держави мають вирішальне значення для нашої безпеки. Тому ми всіляко підтримуємо Україну”, - зазначив заступник міністра оборони Польщі.

Крім того, він заявив, що Варшава працюватиме над тим, аби передати Україні "те, що можливо", а також братиме участь у міжнародних проєктах, зокрема щодо закупівлі боєприпасів для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські загарбники активніше стали використовувати бронетехніку при штурмах

Довідка. Український легіон - ініціатива, яку підтримує українська та польська сторони. У її межах Польща буде навчати на своїй території українців, які виявлять бажання стати на захист Батьківщини.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, Польща у 2025 році виділить на оборону майже 48 мільярдів доларів, що може становити 4,7% ВВП країни.

Головне