У Миколаєві затримали зрадницю, яка допомагала російським окупантам

У Миколаєві затримали зрадницю, яка допомагала російським окупантам

У Миколаєві затримали 42-річну зрадницю, яка вигадувала антиукраїнські фейки для проросійських Telegram-каналів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За словами силовиків, фрілансерка у своїх постах вихваляла агресивну політику росії та дискредитувала командування Сил оборони України.

"На замовлення окупантів зловмисниця власноруч готувала фейкові дописи, в яких вихваляла агресивну політику Кремля та дискредитувала командування Сил оборони України. У таких публікаціях фігурантка намагалась максимально героїзувати російських окупантів і дезінформувати читачів про бойову обстановку на фронті та суспільно-політичну ситуацію в Україні. Підготовлені статті вона дистанційно погоджувала зі своїм куратором з ГРУ, а потім "розганяла" їх через мережу спеціально створених Telegram-каналів", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що аудиторія таких інтернет-ресурсів становила понад 50 тисяч користувачів.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю та оголосили підозру в посяганні на територіальну цілісність України.

"За даними слідства, прихильницею рашизму виявилась 42-річна місцева фрілансерка, яка ще до початку повномасштабного вторгнення рф готувала замовні дописи для проросійських політсил. Таким чином вона потрапила у поле зору спецслужб рф, яка влітку 2023 року дистанційно залучила жінку до співпраці. Для виконання завдань російського гру фігурантка отримувала від окупантів перелік актуальних тем, які мала "підсвічувати" у контексті вихваляння рашистів та дискредитації українських захисників, - йдеться далі в повідомленні.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала в Херсоні колаборантку, яка під час окупації міста російськими військами примусово "паспортизувала" пільговиків. Вона також входила до керівного складу так званого "управління праці та соцзахисту рф".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України провела багатоетапну спецоперацію та затримала бойовика із угруповання "Вагнер", якого росія відправила в Україну готувати диверсії. 

Головне