У Марганці в будівлі пенсійного фонду чоловік підірвав гранату, - Нацполіція

У Марганці в будівлі пенсійного фонду чоловік підірвав гранату, - Нацполіція

Близько 9 ранку у середу, 2 серпня, прогримів вибух у Марганці. Як інформує Національна поліція України, надзвичайна подія сталася у місцевому управлінні пенсійного фонду.

У відомстві розповіли, що чоловік прийшов до будівлі ПФУ з боєприпасом та взяв заручницю. На місце одразу виїхали правоохоронці, які вмовили відпустити жінку. Після цього зловмисник підірвав гранату.

Поранення отримав лише він. Поліцейські на місці надали постраждалому нападнику допомогу. Мотиви чоловіка з’ясовують слідчі.

Нагадаємо, 5 липня у будівлі Шевченківського районного суду Києва прогриміли вибухи. Їх влаштував обвинувачений  Ігор Гуменюк, якого доставили в суд для участі у судовому засіданні. Він підірвав вибуховий пристрій у вбиральні. 

У ДБР пізніше розповіли, що Гуменюк готував вибухівку для втечі два роки поспіль. Він кустарно зміг виготовити так званий “пояс шахіда” і кілька саморобних вибухових пристроїв.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Департамент міського благоустрою КМДА реорганізували в новий підрозділ. Структура змінить назву на Департамент територіального контролю міста Києва, приєднає два окремі управління й отримає більше функцій. Директором відомства залишиться Михайло Буділов.

Головне