У Лівані за останні тижні було вбито щонайменше сім високопоставлених командирів і посадовців "Хезболли"

У Лівані за останні тижні було вбито щонайменше сім високопоставлених командирів і посадовців

Внаслідок авіаударів Ізраїлю по території Лівану за останні тижні було ліквідовано щонайменше сімох високопоставлених командирів та посадовців "Хезболли".

Це свідчить про значне ослаблення позицій ліванського угруповання.

"Ізраїль повинен використати свій шанс розпочати наземний наступ у Лівані, поки "Хезболла" залишається ослабленою", - заявив в коментарі виданню колишній високопоставлений ізраїльський військовий.

Колишній високопоставлений ізраїльський військовий в коментарі CNN заявив, що Ізраїль має скористатися нагодою і розпочати наземний наступ у Лівані, поки "Хезболла" залишається в ослабленому стані.

Тим часом, за повідомленням джерела в ліванських службах безпеки, армія Лівану евакуювала спостережні пости на південному кордоні з Ізраїлем, перемістивши їх у казарми прикордонних сіл. Цей крок може свідчити про підготовку до можливої ескалації конфлікту.

Ізраїльські військові вже оголосили обмежену військову зону навколо трьох міст на півночі кордону з Ліваном. Хоча офіційно про початок наземної операції не повідомляється, експерти не виключають такої можливості в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, Ізраїльські сили оборони (ЦАХАЛ) розпочали обмежену наземну операцію на території Лівану, спрямовану проти угруповання "Хезболла". Про це повідомляє The Guardian.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Іран утримається від військової підтримки шиїтського руху "Хезболла" в Лівані. На цьому наголосив офіційний представник МЗС країни Насер Канаані під час прес-конференції, яку транслював телеканал SNN.

Головне