Атака по Краматорську: у Києві прощаються з письменницею Вікторією Амеліною

Атака по Краматорську: у Києві прощаються з письменницею Вікторією Амеліною

У Михайлівському золотоверхому соборі в Києві 4 липня відбувається прощання з письменницею зі Львова Вікторією Амеліною. Жінка загинула внаслідок удару росіян по ресторану у Краматорську.

Про це повідомляє кореспондентка "Ми-Україна".

37-річна Амеліна була в ресторані Ria Lounge разом із групою колумбійських журналістів і письменників, коли окупанти завдали удару по будівлі. Внаслідок удару окупантів жінка отримала тяжкі поранення.

Лікарі кілька днів боролися за її життя, однак врятувати її не вдалося.

“З величезним болем повідомляємо, що 1 липня в Лікарні Мечникова у Дніпрі перестало битися серце письменниці Вікторії Амеліної. Її життя обірвалося через поранення, несумісне з життям, спричинене ракетним ударом російських окупантів по ресторану в Краматорську 27 червня 2023 року”, – йдеться у повідомленні громадської організації PEN Ukraine.

Нагадаємо, окупанти вдарили по Краматорську у вівторок ввечері, 27 червня. Удар було завдано по кафе, яке було досить популярним серед місцевих жителів. В результаті обстрілу загинули 12 осіб, у тому числі троє дітей. У росії заявили, що удар по Краматорську було завдано нібито по місцю базування 56-ї бригади ЗСУ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Києві-Печерській лаврі сьогодні, 4 липня, працює комісія Міністерства культури, яка має опечатати п’ять корпусів. Втім, священники погодились повернути державі лише два.

Головне