У Києві голова ВЛК попався на хабарі: допомагав військовозобов’язаним виїжджати з України

У Києві голова ВЛК попався на хабарі: допомагав військовозобов’язаним виїжджати з України

У Києві розкрили схему незаконного виїзду чоловіків за кордон. Її організатором виявився голова військово-лікарської комісії Подільського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

“Підозрюваний разом із спільниками допомагав виготовляти довідки про непридатність чоловіків до проходження військової служби з подальшим зняттям з військового обліку. В подальшому ці документи були підставою для перетину державного кордону України”, - йдеться в повідомленні.

Відомо, що вартість послуги становила від трьох до чотирьох тисяч доларів.

“До схеми були залучені дев’ять осіб, які підшуковували охочих уникнути мобілізації, а також особи, які безпосередньо виготовляли пакет необхідних документів - працівники медичних установ столиці, члени військово-лікарських комісій”, - зазначили в пресслужбі.

Зловмисників було викрито під час підготовки пакету документів для трьох чоловіків призовного віку.

Розслідування розпочато за статтею про підробку документів (ч. 3 ст. 332 КК України). Фігурантам справи загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у Службі безпеки України повідомили про чергове затримання зрадників, які передавали російським окупантам дані про підрозділи ЗСУ.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала у Києві ще одного агента російської розвідки

Головне