У Криму суд оштрафував двох чоловіків за прослуховування української музики

У Криму суд оштрафував двох чоловіків за прослуховування української музики

Окупаційний суд у Криму призначив двом місцевим жителям штрафи за прослуховування української пісні “Доброго вечора, ми з України”. Про це в Telegram-каналі повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

“Підконтрольний рф Ленінський районний суд окупованого Криму призначив місцевим жителям Ленуру Халілову та Дмитру Камишанцеву штрафи у розмірі 40 тисяч рублів кожному через закид у “дискредитації” російської армії (частина 1 статті 20.3.3 КоАП рф)”, - йдеться в повідомленні.

Російські загарбники вважають, що назва цієї пісні є “військово-патріотичним гаслом”, яке використовується в матеріалах, спрямованих на підрив довіри, авторитету, іміджу Збройних Сил рф.

“Таким чином окупанти намагаються залякати й придушити спротив громадян України на території тимчасово окупованого півострова”, - зазначив Лубінець.

Нагадаємо, що у Верховну Раду внесли законопроєкт, згідно з яким пропонують штрафувати за російську музику в публічних місцях.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві заборонили вмикати російську музику та інші російськомовні культурні продукти в публічних місцях.

Головне