У Харкові через російську атаку по нафтобазі забруднено понад 10 тисяч квадратних метрів землі

У Харкові через російську атаку по нафтобазі забруднено понад 10 тисяч квадратних метрів землі

У Харкові через витік палива внаслідок атаки росіян по нафтобазі забруднено понад 10 тисяч квадратних метрів землі. Про це повідомив начальник слідчого управління поліції в Харківській області Сергій Болвінов у коментарі виданню "Ґвара Медіа".

На базі зберігалося понад 3 800 тонн палива. Окрім забруднення землі, нафтопродукти також потрапили у річку Немишля. 

 "Так як була атакована нафтобаза і стався витік палива, було забруднено велику територію. За попередніми даними, більше 10 тисяч квадратних метрів території забруднено через витік палива - і дизель, і бензин. За наявною інформацією, понад 3800 тонн палива зберігалося на цій нафтобазі. Окрім забруднення землі, ці нафтопродукти також потрапили у річку Немишля", - йдеться у повідомленні.

Справу кваліфікували як порушення законів війни, проте розглядається питання про реєстрацію провадження за статтею екоцид.

Нагадаємо, у Харкові триває ліквідація на місці удару росіян, який було завдано вночі 10 лютого. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Також Синєгубов додав, що під час атаки було пошкоджено нафтобазу, звідти стався витік палива. Нині на нафтобазі є ще заповнений один резервуар, тож існує небезпека для місцевих жителів. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Сполучених Штатах Америки відреагували на вчорашній російський удар по Харкову, внаслідок якого згоріли більше 10 приватних будинків та загинули дві родини, в одній з яких було троє дітей.

Посол США в Україні Бріджит Брінк наголосила, що такі атаки рф на мирні українські міста є свідченням того, що недопустимо припиняти підтримувати Україну.

Головне