У Херсоні затримано колаборанта, який допомагав окупантам

У Херсоні затримано колаборанта, який допомагав окупантам

У Херсоні Служба безпеки України затримала чоловіка  якого підозрюють у колабораційній діяльності. Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Ймовірно, колаборант допомагав загарбникам проводити масові репресії проти жителів.

“Мешканець обласного центру після захоплення міста пішов на співпрацю з російськими загарбниками та підписав так звану присягу громадянина рф. Згодом його призначили "молодшим інспектором" в ізоляторі №1”, -йдеться в повідомленні.

Відомо, що чоловік конвоював викрадених українців до камер, він забирав у них особисті речі й на довгий час залишав без їжі та води. 

Крім того, під час фізичного насильства колаборант неодноразово погрожував потерпілим смертю.

Правоохоронці розповіли, що такими діями рашисти намагались залякати жителів та зламати бойовий дух опору.

“Після звільнення Херсона зловмисника затримали. У помешканні виявили окупаційну "перепустку", виписку з наказу про призначення у лави псевдооргану, "довідку" про зарахування до адміністрації російської катівні, підписану колаборантом "присягу" на вірність РФ та заяву на отримання громадянства”, - зазначили в пресслужбі.

Зазначається, що зловмиснику повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, що СБУ затримала російську інформаторку, яка допомагала окупантам готувати повітряний удар по Миколаївщині під час візиту президента України.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, в Службі безпеки України заявили, що будь-які вибухи, які відбуваються із російськими кораблями є логічними кроками щодо ворога.

Головне