У Греції продовжують вирувати найбільші в історії ЄС лісові пожежі: поліція вже арештувала 79 людей через підпали

У Греції продовжують вирувати найбільші в історії ЄС лісові пожежі: поліція вже арештувала 79 людей через підпали

У Греції, де продовжують вирувати масштабні лісові пожежі, поліція арештувала 79 осіб за звинуваченнями у підпалах. Про це повідомив речник грецького уряду Павлос Марінакіс.

"Поліцейське розслідування триває. Наразі зафіксовано понад 140 затримань та арештів, 79 з яких пов'язані з підпалами. Максимальне покарання за них - довічне ув'язнення, всі вони є кримінальними злочинами", - заявив Маринакіс.

У той же час міністр Греції з кліматичної кризи та цивільної оборони Василіс Кікіліас зазначив, що у країні склалася неприпустима злочинна ситуація.

"Ви робите злочин проти країни. Вас не пощадять. Ми вас знайдемо, і ви будете притягнуті до відповідальності", - звернувся Кікіліас до осіб, що вчиняють підпали.

Як відомо, пожежі у Греції вже охопили площу у 130 тисяч гектарів. Це найбільш масштабні лісові пожежі, які коли-небудь вирували у ЄС. Загасити вогонь намагаються всіма можливими способами, однак поки безуспішно.

Як повідомляли "Ми-Україна", лісові пожежі на Тенерифе не вщухають четвертий день поспіль. Людей евакуюють з 11 міст. Через спеку вогонь дуже важко приборкувати – площа пожеж сягає 5000 гектарів.

Головне