У Франції опублікували список наданої військової техніки Україні за два роки

У Франції опублікували список наданої військової техніки Україні за два роки

Міністерство оборони Франції опублікувало список військової техніки, яка була відправлена в Україну від початку повномасштабного вторгнення росії до 31 грудня 2023 року.

Цю інформацію розміщено на вебсайті Міноборони.

У списку фігурують 50 пунктів техніки, включаючи 30 артилерійських установок Caesar, 250 бронеавтомобілів VAB у різних модифікаціях, 38 бронеавтомобілів AMX10, понад мільйон набоїв та 160 розвідувальних дронів. Кількість переданих ракет Crotale, Aster і SCALP залишається засекреченою.

Загалом, вартість поставленої Францією військової техніки становить 2,615 млрд євро, до яких додаються ще 1,2 млрд євро, пожертвованих до Європейського фонду миру (EFF), що становить загальну суму підтримки у розмірі понад 3,8 млрд євро за період з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року.

Ці фінансові зусилля супроводжуються активними навчальними заходами, оскільки близько 10 000 українських солдатів вже пройшли навчання в арміях Польщі та Франції.

1 березня стало відомо, що Франція планує передати Україні сотню сучасних дронів-камікадзе від компанії Delair вже цього літа. Загалом Франція замовить 2 000 таких дронів для потреб військ країни і України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, канцлер Німеччини Олаф Шольц виключив можливість озброєння України далекобійними Taurus, якщо для їх експлуатації потрібно буде залучати німецьких солдатів.

Головне