У Донецькій області на ТЕС впав дах котлотурбінного цеху, загинула людина

У Донецькій області на ТЕС впав дах котлотурбінного цеху, загинула людина

На Донеччині впав дах на ТЕС. Надзвичайна подія сталась у котлотурбінному цеху станції, у зв'язку з цим усі енергоблок були аварійно вимкнені. Одна людина загинула.

Як інформує Міністерство енергетики, на цю мить внаслідок надзвичайної події ще двоє людей розшукують, а троє з травмами відправлені до лікарні. Триває розбір завалів та встановлення причин інциденту.

У відомстві додали, що ця ТЕС неодноразово зазнавала ворожих обстрілів.

В цілому за даними Міненерго на сьогодні українська генерація повноцінно покриває потреби населення країни, дефіцит в мережі відсутній.

Ситуацію зі світлом окрім регулярних обстрілів росією погіршила також і негода. В результаті грозового шторму, який гуляв Україною напередодні, наразі без струму залишається 301 населений пункт.

"Найбільше – на Чернігівщині, Одещині, Кіровоградщині, Полтавщині. Також через негоду залишається без світла частина споживачів у Сумській, Дніпропетровській, Київській, Черкаській, Донецькій, Миколаївській областях. Тривають відновлювальні роботи", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні ввечері знову підтопило Київ. До того, Укргідрометцентр прогнозував погіршення погоди лише на ніч проти 8 липня. У зв’язку з цим оголосили І рівень небезпечності.

Як писав "Ми-Україна" раніше, новий латвійський президент Едгар Рінкевич назвав імперську росію та режим Лукашенка загрозами не лише для Латвії та Європи, а й усього світу. На цьому він наголосив під час своє інавгураційної промови у суботу, 8 липня.

Головне