У "Дії" не буде ні повісток, ні виборів, однак з'явиться унікальна послуга, - Михайло Федоров

У

Очільник Мінцифри Михайло Федоров вкотре заявив, що повісток в "Дії" не буде. Вибори через сервіс також проводиться не будуть, проте з'являться декілька нових послуг, розповів міністр в ефірі марафону "Єдині новини".

"У найближчий час ми плануємо запустити послугу шлюб-онлайн, можна буде одружитися по відео. Не буду робити спойлер, але там буде багато цікавих елементів цього процесу, це буде унікально для всього світу. Це дозволить нашим військовим одружуватися на відставні", - зазначив він. 

Федоров додав, що триває розробка опції "Кабінет пацієнта" в "Дії" та надсилання медичних push-повідомлень. У планах також запуск у сервісі розмитнення авто. Міністр зауважив, що якщо відповідний законопроєкт буде прийнятий, його відомство "досить швидко зможе запустити цю послугу". За його словами, нині у розробці теж перебувають низка послуг для ветеранів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким буде розмитнення авто в "Дії": що треба знати про документи, вартість та нюанси

Голова Мінцифри зазначив, що у лютому "Дія" відкриє код для розробників з усього світу.

"З точки зору відкритості, прозорості і технологічності - це дуже важливий крок. Ми над цим довго працювали. Розробники у усього світу зможуть подивитися як функціонує "Дія", - зазначив міністр. 

Нагадаємо, 3 лютого ввечері застосунок "Дія" перестав працювати під час голосування за переможця Національного відбору на Євробачення-2024. Федоров пояснив, що причиною цього стало те, що кількість запитів зросла більш як у 20 разів у порівнянні з минулим роком.

Як писав "Ми-Україна" раніше, послугою купівля-продаж автомобілів у застосунку "Дія" вже скористалися понад 10 000 разів. 
 

Головне