У Держспецзвʼязку досліджують кібератаку на мережу "Київстар"

У Держспецзвʼязку досліджують кібератаку на мережу

Українські кіберспеціалісти досліджують потужну хакерську атаку, яку було здійснено 12 грудня на мобільного оператора "Київстар". Про це повідомляє пресслужба Держспецзв’язку.

У відомстві зазначили, що внаслідок кібератаки було блокованно роботи основних сервісів технологічної мережі "Київстар", що призвело до перебоїв із наданням послуг користувачам.

"Фахівці Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку, разом з колегами з СБУ та представниками телеком-оператора працюють над дослідженням кіберінциденту", - йдеться в повідомленні.

Також у Держспецзв’язку повідомили, що для уникнення перевантаження мереж інших операторів, за запитом Служби безпеки України, Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій видав розпорядження про тимчасове блокування послуги національного роумінгу для абонентів "Київстар".

"Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО закликав громадян зберігати спокій та максимально користуватися Wi-Fi мережами, а громадські заклади – зробити власні мережі Wi-Fi доступними для всіх користувачів", - написала пресслужба.

Як відомо, російське угрупування взяло на себе відповідальність за здійснення кібератаки.

Нагадаємо, що у пресслужбі мобільного оператора "Київстар" спростували заяву російських хакерів і заявили, що персональні дані абонентів не постраждали.

Як писали "Ми-Україна" раніше, мобільний зв'язок та інтернет у користувачів "Київстар" має з'явитися вже сьогодні, 13 грудня. Відновити фіксований інтернет упродовж дня також планують для домогосподарств, інформує пресцентр Служби безпеки України. 

Головне