У Британії вважають, що Україна повинна вступати в НАТО за спрощеною процедурою

У Британії вважають, що Україна повинна вступати в НАТО за спрощеною процедурою

Україні необхідно надати можливість вступати в НАТО за спрощеною процедурою, а саме "пропустити" План дій щодо членства в НАТО. Таку думку висловив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

"Я думаю, що ми повинні абсолютно точно розглянути можливість пропуску Плану дій щодо членства (для України, - ред.)", - заявив Воллес.

При цьому він додав, що на вирішення усіх питань, що пов'язані зі вступом України в НАТО, потрібен час.

Також висловився Воллес і щодо Вільнюського саміту НАТО у липні. На його переконання, країни Альянсу не зможуть вирішити до того часу всі питання щодо гарантій безпеки для України.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна на саміті НАТО у Вільнюсі хоче отримати сигнал, що вона стане членом Альянсу після війни. 

“Ми не говоримо про сьогоднішнє членство. Іще раз підкреслюю – ми адекватна держава і розуміємо, що у час війни ми не можемо бути членами НАТО. Але ми повинні бути впевнені, що після війни – ми будемо”, – наголосив Президент Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна", НАТО повинно запросити України стати членом Альянсу на липневому саміті у Вільнюс, вважає колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

Головне