У Білорусі вже демонтували понад половину табору "вагнерівців"

У Білорусі вже демонтували понад половину табору

У Білорусі вже демонтували понад половину табору угруповання "вагнерівців". Наразі роботи з розбору наметів тривають.

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн" у Telegram-каналі. Як зазначається, у таборі ПВК "Вагнер" у селі Ціль під Осиповичами триває активний демонтаж наметів. Він розпочався ще 28 липня.

На початок демонтажу табір налічував приблизно 292 наметів (включно з наметами для господарчих потреб). Проте на поточний момент розібрано вже понад 160 одиниць, тобто 55%.

З моменту останніх супутникових знімків за 23 серпня, прибрали ще понад 60 наметів. Найактивніший період демонтажу припав на кінець серпня. Станом на 8 вересня табір найманців російського угруповання налічує близько 130 наметів, або близько 45% від початкової кількості.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав необґрунтованими і безглуздими вимоги керівництва Польщі та країн Балтії щодо виведення ПВК “Вагнер” із Білорусі. За словами Лукашенка, що керівництво Польщі та країн Балтії “нагнітає істерію” через присутність “вагнерівців” на території Білорусі. Він додав, що відповідь проста: ні в Польщі, ні в Литві, ні в інших країнах Балтії не повинно бути жодного іноземного військовослужбовця.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, влада російської федерації планує до середини вересня відправити більшу частину найманців ПВК “Вагнера” до Африки. Відомо, що “вагнерівці” залишать Білорусь та виїдуть до Нігеру, Лівії, Судану, Малі, ЦАР та Мозамбіку.

Зазначається, що всіх цих країнах Кремль має свої колоніальні та геополітичні інтереси, та підтримує або хунту, або заколотників.

Головне