У Білорусі створюють свою ПВК на базі "вагнерівців", – ЦНС

У Білорусі створюють свою ПВК на базі

Режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка набирає власну приватну військову компанію. До неї увійдуть "вагнерівці", які не захотіли підписувати контракт з МО рф.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Найманцям пропонують приєднатися до ПВК "ГардСервіс", створеної за указом Лукашенко ще у 2019 році.

"Всім "вагнерівцям" в Білорусі, які не захотіли підписувати контракт з МО рф та їхати на війну в Україну, запропонували перейти до складу лукашенківської ПВК "ГардСервіс", – йдеться у повідомленні.

Ці найманці постійно тренуються в Маріній Горці Мінської області на базі колишнього центру спеціальної підготовки "Динамо".

Основне завдання цієї ПВК – залучення їх для протидії опозиції у випадку несприятливого політичного сценарію для білоруського диктатора.

У ЦНС нагадали, що "ГардСервіс" було створено спеціальним указом Лукашенка ще до повномасштабного вторгнення рф до України. Це єдине приватне охоронне підприємство, якому дозволено мати вогнепальну зброю. Стати його "співробітниками" можуть тільки "перевірені" люди.

Нагадаємо, 31 серпня стало відомо, що влада російської федерації планує до середини вересня відправити більшу частину найманців ПВК “Вагнера” до Африки.

“Вагнерівці” залишать Білорусь та виїдуть до Нігеру, Лівії, Судану, Малі, ЦАР та Мозамбіку. 

В ЦНС зазначили, що у всіх цих країнах Кремль має свої колоніальні та геополітичні інтереси, та підтримує або хунту, або заколотників.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Польща готується продовжити заборону на імпорт українського зерна.

Головне