У 47 ОМБр заперечили дані ЗМІ про "відведення танків Abrams із лінії фронту"

У 47 ОМБр заперечили дані ЗМІ про

Новина стосовно нібито відтягнення танків Abrams M1A1 від лінії фронту в тил, яку напередодні опублікували американські ЗМІ, є неправдивою. На цьому наголосили у 47-ій окремій механізованій бригаді.

"Танки чудово показують себе на полі бою й ми точно не збираємося ховати від ворога те, що зазвичай примушує ховатися його самого. А тим більше — залишати нашу піхоту без такої потужної вогневої підтримки", – зазначили у 47 ОМБр.

Військові вкотре закликали українців користуватись лише перевіреними джерелами новин.  

Як відомо, раніше видання Associated Press з посиланням на двох американських військових посадовців повідомило, що Україна відвела від фронту американські Abrams через загрозу ураження російськими безпілотниками. У матеріалі зазначається, що Сили оборони вже втратили п'ять із 31 наданого США "Абрамса". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танк-черепаха: військовий розповів про новий дивний захист техніки окупантів

Нагадаємо, міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер повідомила, що її країна виділить 200 мільйонів євро на ініціативу протиповітряної оборони під керівництвом Німеччини та поставить Україні ракети. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова Пентагону Ллойд Остін анонсував першу поставку винищувачів F-16 в Україну. Разом із бортами прибудуть також навчені пілоти та обслуговуючий персонал. Міністр зазначив, за останні два роки члени Контактної групи з оборони надали Україні понад 70 комплексів ППО середньої та великої дальності, а також тисячі ракет.

Головне