Цвинтарі у Харкові будуть закриті на Великдень і пару днів після нього, – Терехов

Цвинтарі у Харкові будуть закриті на Великдень і пару днів після нього, – Терехов

Харківська міська влада вирішила закрити для відвідування цвинтарі у Харкові на Великдень. Запровадженні обмеження були мають на меті убезпечити населення від можливих провокацій та обстрілів з боку ворога.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" розповів міський голова Харкова Ігор Терехов.

Він уточнив, що це рішення було прийнято місцевим комунальним підприємством "Ритуал" та підтримано міськрадою.

"Це зроблено у цілях безпеки наших мешканців. Є кладовища, які неможливо відвідувати, бо є небезпека щодо замінування. Противник вів в області акині бойові дії, він мінував цвинтарі, зокрема дистанційно. Є також кладовище не розміноване, бо зараз наші мінери вони працюють на полях Харківщини, щоб була посівна. Крім цього, там будуть посилені патрулі, щоб не допустити нещасних випадків, які можуть статися", - розповів Терехов.

Міський голова зазначив, що цвинтарі будуть закриті на Великдень та ще один-два дні, після чого їх відкриють для відвідувачів.

Окрім того, цьогоріч освячення великодніх кошиків у Харкові проводитиметься виключно у світлу частину доби. Комендантська година залишається без змін.

Нагадаємо, на Херсонщині також запровадили обмеження на Великдень, серед яких: заборона відвідування цвинтарів та богослужіння під час комендантської години. Такі заходи – це питання безпеки, адже для ворога будь-яке скупчення є привабливою ціллю.

Як писав "Ми-Україна" раніше, особовий склад армії російської федерації на Південному напрямку не збільшується. Ворог намагається бути далі від зони нашого ураження, інформує ОК "Південь".

Головне