"Це суперпрорив": МЗС привітало рішення Китаю щодо участі в саміті в Саудівській Аравії

Голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що рішення Китаю взяти участь у саміті в місті Джидда в Саудівській Аравії це "суперпрорив" для України.

Про це він розповів в коментарі "Інтерфакс-Україна". За словами Кулеби, Україна прагне участі Китаю в майбутньому глобальному саміті "формули миру". Саме тому "новина про те, що Китай делегує Лі Хуея в Джидду – це суперпрорив".

Він також зазначив, що важливу роль у рішенні Китаю відіграла Саудівська Аравія. Також значення мала телефонна розмова Володимира Зеленського та саудівського спадкоємного принца Мухаммеда бін Салмана.

"Саудівська Аравія залучила Китай, і це історична перемога", – наголосив очільник українського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, Китай підтвердив участь у саміті щодо України в Саудівській Аравії, який відбудеться вже 5-6 серпня у місті Джидда. За словами речника китайського МЗС Ван Веньбіна, КНР відправить делегацію на зустріч у Джидді щодо України.

“На запрошення Королівства Саудівська Аравія Спеціальний представник Уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей відвідає Джидду для участі в зустрічі з українського питання. Китай готовий співпрацювати з міжнародним співтовариством, щоб продовжувати відігравати конструктивну роль у пошуку політичного врегулювання кризи в Україні”, – йдеться в повідомленні МЗС.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Індія візьме участь у зустрічі щодо Формули миру президента України Володимира Зеленського, яка відбудеться в Саудівській Аравії. Як зазначається, представник МЗС країни підтвердив інформацію щодо участі Індії в саміті під час брифінгу. При цьому інші подробиці поки що не розкриваються.

Головне