Тренувальні центри ЗСУ здатні підготувати 500 тисяч військових

Тренувальні центри ЗСУ здатні підготувати 500 тисяч військових

У разі потреби навчальні центри зможуть навчити 500 тисяч військовослужбовців. 

За словами командувача підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майора Віктора Ніколюка, навчальні центри спроможні підготувати будь-яку кількість особового складу. В інтерв'ю "Радіо Свобода" він розповів, що за кордоном були підготовлені 20% всіх наших військ, а решта була підготовлена в Україні.

"500 тисяч, 100 тисяч, 200 тисяч - як буде визначено законом про мобілізацію, ми готові. На сьогоднішній день, наприклад, ми постійно проводимо відповідні заходи, відбуваються службові наради, де уточнюються фактичні спроможності всіх навчальних центрів, реальний стан інструкторського складу, тому що значна частина задіяна в районах виконання бойових завдань", - додав він.

Станом на сьогодні ЗСУ спроможні будь-яку кількість особового складу навчити.

Нагадаємо, увечері 27 січня загарбники вдарили ракетами по Полтавщині. Про це повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Окупанти поцілили у промисловий об’єкт на території Кременчуцького району двома балістичними ракетами «Іскандер». На місці влучання розпочалася пожежа.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян запропонував владі Азербайджану підписати пакт про ненапад. Про це повідомляє видання News.am.

"Ми запропонували Азербайджану ввести механізм взаємного контролю над озброєннями. Також було запропоновано підписати пакт про ненапад, якщо виявиться, що підписання мирного договору займе більше часу, ніж очікувалося", - сказав Пашинян.

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.