Треба роки та сотні мільйонів доларів: у Британії оцінили шанси рф на відновлення ВДК "Мінськ" та підводного човна

Треба роки та сотні мільйонів доларів: у Британії оцінили шанси рф на відновлення ВДК

На відновлення підводного човна "Ростов-на-Дону" та десантного корабля "Мінськ" треба багато років та грошей. Такий висновок у свіжому розвідувальному звіті озвучило Міноборони Великої Британії.

Аналітики вважають, що зусилля з повернення кораблів "до життя" коштуватимуть сотні мільйонів доларів. 

"Незважаючи на те, що Міністерство оборони рф применшує ступінь пошкодження кораблів, з відкритих джерел відомо, що "Мінськ" майже напевно був функціонально зруйнований, а "Ростов", швидше за все, зазнав катастрофічних ушкоджень", — йдеться у повідомленні.

Як відомо,  військова розвідка підтвердила ураження великого десантного корабля і підводного човна росії у середу, 13 вересня, на судноремонтному заводі ім. С. Орджонікідзе в місті С0евастополі. Росіяни того дня заявили про збиття семи ракет та 24 поранених. У Міноборони рф визнали пошкодження двох кораблів, що перебували на ремонті.

Нагадаємо, речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук переконаний, що кораблі рф, по яких днями прилетіло в окупованому Севастополі, ніхто, найімовірніше, не відновлюватиме. Усі обіцянки є лише пропагандою. Він зазначив, що відновити пошкоджені судна буде дорожче, ніж побудувати їх заново, а спроби їх сховати – не убезпечать від потенційних атак.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 14 вересня, жителів Євпаторії розбудили яскраві спалахи та гучні вибухи. Очевидці повідомляли про заграву та стовп диму, який було видно здалеку. Деякі одразу припустили, що безпілотник влучив в установку ППО. Згодом ЗМІ повідомили про знищення в Криму ворожої ЗРК С-400 "Тріумф", після чого і  ЗСУ офіційно підтвердили удар по місцю розташування ворожих ракетних комплексів “земля-повітря” поблизу Євпаторії.

Головне