Трампа оштрафували на $354 млн, його синів - на $4 млн кожного

Трампа оштрафували на $354 млн, його синів - на $4 млн кожного

Суд у США зобов'язав експрезидента Дональда Трампа сплатити штраф у 354,9 млн доларів за брехню про своє багатство. Його було визнано винним у справі про цивільне шахрайство, політик завищував свої статки задля введення в оману кредиторів, пише Reuters.

У позові, поданому генпрокуроркою Нью-Йорка Летицією Джеймс, Трампа, двох його синів, компанію та її топменеджерів обвинуватили у свідомому завищуванні активів політика задля отримання кращих умов за кредитами.

На додачу до цього, суд заборонив Трампу займати керівні посади у будь-якій компанії у Нью-Йорку, заборона поширюється і на його власну фірму-конгломерат Trump Organization. Двох дорослих снів Трампа суд зобов'язав сплатити штрафи у розмірі 4 млн доларів кожен. Адвокат нащадків Трампа Кліффорд Роберт назвав рішення "великою несправедливістю" та додав, що домагатися його скасування в апеляції.

Колишньому фіндиректору Trump Organization Аллену Вайссельбергу присудили виплатити 1 мільйон доларів і довічно заборонили керувати фінансами будь-якої компанії в Нью-Йорку.

Як відомо, у січні суд присяжних зобов’язав Трампа виплатити 83,3 мільйона доларів письменниці Е. Джин Керролл, яка звинуватила його в наклепі та сексуальному насильстві.

За даними Bloomberg Billionaires Index, статки колишнього президента США становлять 3,1 мільярда доларів. Штраф за двома справами у 450 млн доларів "з’їсть" майже 15% його оціночної чистої вартості. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ході Мюнхенської конференції з питань безпеки 17 лютого президент Володимир Зеленський висловив готовність до діалогу з Дональдом Трампом та наголосив, що у разі приїду політика в Україну готовий разом з ним направитись на фронт.

Головне