Трамп уперше програв праймеріз: у Вашингтоні перемогу отримала Ніккі Гейлі

Трамп уперше програв праймеріз: у Вашингтоні перемогу отримала Ніккі Гейлі

Опонентка Дональда Трампа Ніккі Гейлі здобула свою першу перемогу на праймеріз республіканської партії 2024. Як пише The Guardian, їй вдалося набрати 62,9% голосів, тоді як її ключовий і натепер єдиний конкурент здобув 33,2%.

Перемога Гейлі дасть їй змогу набрати 19 делегатів, що є дуже невеликою частиною із 1215 делегатів, потрібних для висування кандидатури. Перші вісім "змагань" із суттєвим відривом виграв Трамп, навіть у Південній Кароліні, яка є рідним штатом його суперниці.

Той факт, що їй вдалось обійти Трампа у Вашингтоні, зробив Гейлі першою жінкою, яка виграла республіканські праймерізи в історії США. 

У вівторок, 5 березня, приймеріз пройдуть у 15 штатах. Як пише видання, на них, як очікується, "буде закріплено статус Трампа як кандидата від Республіканської партії". Попри невтішні прогнози Гйелі не збирається вибувати з боротьби і залишиться у гонці до кінця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від кокусів до інавгурації: що треба знати про президентські вибори в США

Нагадаємо, 28 лютого колишній президент США Дональд Трамп переміг на праймеріз Республіканської партії у штаті Мічиган.

Як писав "Ми-Україна" раніше, потенційний кандидат на прийдешніх виборах у США Дональд Трамп запропонував надати допомогу Україні в кредит. Він заявив, що кошти треба українській стороні позичити, а Київ якщо зможе їх поверне, а якщо не зможе - цього не доведеться робити.

 

Головне