Торік поліція вилучила близько 5500 одиниць вогнепальної зброї — Клименко

Торік поліція вилучила близько 5500 одиниць вогнепальної зброї — Клименко

За 2023 рік правоохоронці вилучили у громадян близько 5500 одиниць вогнепальної зброї. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Це робота, яку всі правоохоронні органи проводять щоденно, щогодинно, і вночі в тому числі. І цей випадок (вбивство поліцейського на Вінниччині, — ред.) показує, що який би не був мотив цих громадян, вони порушили закон і мають відповісти", — сказав він.

Кожен такий випадок змушує змінювати протоколи реагування. Мова йде як про ДСНС, так і Національну поліцію.

"На жаль, саме життя та здоров'я наших працівників, наших рятувальників та поліцейських забирає війна. Ми кров'ю пишемо ці інструкції. Як би це страшно не звучало, але ми маємо реагувати на будь-які помилки, які були, можливо, допущені перед цим. Адже ці помилки, і ці неточності в цих інструкціях, можуть призводити до втрати наших працівників", - підсумував Клименко.

Нагадаємо, омбудсман застеріг українців від публічного розповсюдження персональних даних військовополонених, цивільних, яких незаконно утримує росія. Про це повідомив обдусмен Дмитро Лубінець.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вінницький міський суд на два місяці відправив за ґрати підозрюваного у вбивстві поліцейського на Вінниччині у ніч проти 20 квітня. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Головне