Топ найщасливіших країн ЄС: на останніх місцях опинились Болгарія та ФРН

Топ найщасливіших країн ЄС: на останніх місцях опинились Болгарія та ФРН

Найнещаснішою нацією в Європейському Союзі за підсумками 2023 року стали болгари, натомість топову трійку найбільш щасливих склали жителі Австрії, Польщі та Румунії. Про це свідчать дані останнього опитування, проведеного  Європейським статистичним управлінням. 

Людей у всіх країнах ЄС просили оцінити рівень задоволеності своїм життям від 0 до 10.

Аналіз показав, що єдино країною з числа членів блоку, яка набрала менше шести балів стала Болгарія. Також не надто вдоволеними рівнем життя виявились і німці - з 7,1 бала показник за рік знизився до 6,5. Таким чином ці дві нації цьогоріч були визнані найнещаснішими в ЄС.

Кельнський Інститут Рейнгольда взявся за більш детальний аналіз показника Німеччини і виявив, що населення країни стурбоване стагнацією економіки, війною в Україні, наростанням кількості мігрантів та політикою, яку провадить нинішній уряд. 

Цьогорічний топ вже не вперше очолила Австрія, набравши рівно вісім балів. Ще дві країни, які входять до трійки найщасливіших - Польща та Румунія - хоч таким самим високим рівнем добробуту як у лідера рейтингу похизуватися не можуть, але там задоволеність життям також дуже висока. Тож укладачі рейтингу дійшли висновку, що такі фактори, як вік, рівень освіти, сімейний та матеріальний стан, більше впливають на загальну задоволеність, ніж багатство.

ofck.jpg (156 KB)

Нагадаємо, раніше цього місяця Інститут економіки та миру опублікував свіжий рейтинг найбільш миролюбних країні світу. У Глобальному індексі миру (Global Peace Index) 2023 Україна розташувалась на 157 місці, втративши 14 позицій у порівнянні з попереднім роком. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, , у цьогорічному рейтингу найдорожчих міст світу Київ посів 132 місце, тоді як до повномасштабної російської агресії українська столиця обіймала 118 сходинку.  

Головне