Тіло перетворилося на попіл: експерти не можуть встановити рештки загиблого немовляти у Харкові

Тіло перетворилося на попіл: експерти не можуть встановити рештки загиблого немовляти у Харкові

На місці пожежі у Харкові, яка виникла внаслідок нічної атаки міста "шахедами", неможливо встановити тіло немовляти. Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

"Температура горіння була такою, що кістки і тіло немовляти перетворилися майже на попіл. На місці судовий експерт – медик. Все збираємо та веземо до моргу на експертизу. Припускаємо, що мати тримала дітей, обіймаючи та притискаючи до грудей", - зазначив він.

Як відомо, російське окупаційне військо у ніч на 10 лютого атакувало Харків "шахедами". Противник запустив по обласному центру щонайменше 10 дронів, вісім з них приземлили українські захисники. Ворог поцілив по нафтобазі на південному-сході міста, внаслідок чого стався розлив пального. Воно зайнялося і залило найближчу вулицю. Вогонь охопив півтора десятка житлових будинків. Трагедія обірвала життя двох родин. В одній сім'ї загинуло п'ятеро осіб, включно з трьома дітьми, в іншій - ще двоє людей. 

Нагадаємо, за даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, нині на нафтобазі є ще заповнений один резервуар, тож існує небезпека для місцевих жителів. Місце події охороняється, у разі зона евакуації та відселення буде розширена, додав він.

Як писав "Ми-Україна "раніше, в Одесі внаслідок нічної російської атаки пошкоджено об’єкти цивільної та припортової інфраструктури. Також під час російського удару було пошкоджено припортову інфраструктуру Подунав’я. У прокуратурі показали наслідки нічної атаки області.

 
 

 

Головне