Терехов: Населення Харкова з початку війни зменшилось удвічі

Терехов: Населення Харкова з початку війни зменшилось удвічі

У Харкові станом на 12 березня мешкає 1,1 мільйона жителів, що вдвічі менше, ніж до повномасштабного російського вторгнення в Україну. Про це розповів міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Зараз у Харкові проживає орієнтовно 1 мільйон 100 тисяч жителів, це вдвічі менше, ніж до війни, але люди є, вони працюють, вони живуть у місті.. Дуже багато потрібно відновити, і ми працюємо, щоб відновити ті пошкодження, які наніс російський агресор. Зараз десь 150 тисяч харків'ян без даху над головою", - зазначив Терехов.

Він додав, що місто майже повністю остановилось після останнього ракетного удару з боку військових рф, який стався в ніч з 8 на 9 березня.

"Був час, коли в домівках харків'ян не було майже дві доби електричної енергії. Зараз практично таких випадків немає, зараз місто заживлене. Є постачання води, є постачання тепла. Для України це безпрецедентно, коли у восьмий раз ми перезапустили систему опалення", - сказав мер.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, наразі невідомо, чи зможе система ППО Patriot, яку скоро передадуть Україні, збивати російські гіперзвукові ракети “Кинджал”.

Головне