Тарифи на світло: в Держенергонагляді відповіли, чи буде ще одне підвищення 

Тарифи на світло: в Держенергонагляді відповіли, чи буде ще одне підвищення 

Найближчим часом нове підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів в Україні не планується. У цьому запевнив очільник Державної інспекції енергетичного нагляду Руслан Слободян.

Водночас він зауважив, що у разі подальших руйнувань енергетичної інфраструктури, доведеться шукати альтернативні джерела фінансування для її відновлення, зокрема міжнародну допомогу.

Слободяна пояснив, що ті гроші, які будуть надходити від нещодавнього підвищення тарифів на світло, будуть скеровані передусім на відновлення об'єктів державної генерації. Споживачі почнуть отримувати платіжки з новими тарифами лише на початку липня, тому цих коштів ще немає.

"Ці підвищення... там озвучувалися досить суттєво вищі параметри. Орієнтувалися на ринкову вартість електроенергії - 7 грн 50 коп., але прийшли до такої компромісної величини в 4 грн 32 коп.", - нагадав він.

Голова Держенергонагляду підкреслив, що новий тариф зафіксовано до 30 квітня 2025 року, і найближчим часом його переглядати не планують. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світло є чи нема: додатки, ресурси та калькулятори, які допоможуть при відключеннях

Нагадаємо, 31 травня Кабмін затвердив проєкт рішення щодо збільшення цін на електроенергію. Новий тариф почав діяти з 1 червня 2024 року, єдина фіксована ціна на електроенергію для індивідуальних та колективних побутових споживачів встановлена на рівні 4,32 грн/кВт*год.

Як писав "Ми-Україна" раніше, початково в уряді планували запровадити диференційований тариф. Генеральний директор АТ "Оператор ринку" Олександр Гавва пояснив, чому від цієї ідеї відмовились.

Головне