Танки Армії оборони Ізраїлю вторглися в Рафах у Секторі Гази

Танки Армії оборони Ізраїлю вторглися в Рафах у Секторі Гази

Танки ЗС Ізраїлю 14 травня просунулися вглиб східної ділянки міста Рафах, дійшовши впритул до житлових масивів населеного пункту. Про це пише Reuters.

"Танки просунулися сьогодні вранці на захід від Салахуддін-роуд у райони Бзаїл та Джнейна. Вони знаходяться на вулицях усередині населеного пункту, і відбуваються зіткнення", - цитує видання свого інсайдера з числа місцевих жителів.

У соцмережах з'яилось відео із зображенням одного з танків ЦАХАЛ на вулиці Джордж у районі Аль-Джнейна.

Як відомо, тиждень тому Ізраїль видав накази про евакуацію людей із східного району Рафаха, а в суботу  - зяавив про необхідність евакуюватися з усього міста.

Раніше міжнародні партнери та союзники Ізраїлю багаторазово звертались до влади країни і закликом утриматись від вторгнення в Рафах - місто, де переховується більш як мільйон цивільних жителів Сектору Гази. 

Президент США Джо Байден раніше цього місяця вперше особисто пригрозив Ізраїлю зупинкою передачі бомб та артснарядів у разі, якщо прем'єр Біньямін Нетаньяху віддасть наказ про широкомасштабний наступ на Рафах. Своєю чергою, ізраїльська влада заявила, що за потреби народ Ізраїлю "воюватиме нігтями", але "у нас є набагато більше, ніж наші нігті".  

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями президент США Джо Байден заявив, що припинення вогню у Секторі Гази може настати "хоч завтра", якщо ХАМАС звільнить заручників, яких утримують. 

 

Головне