Світова спільнота має підтримати мирний договір між Вірменією та Азербайджаном, - Пашинян

Світова спільнота має підтримати мирний договір між Вірменією та Азербайджаном, - Пашинян

Мирний договір між Вірменією та Азербайджаном буде ґрунтуватися на спільних офіційних заявах, які приймуть на найвищому рівні. Однак для побудови миру країни потребують підтримки міжнародної спільноти.

Про це на своїй офіційній Twitter-сторінці написав прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. За його словами, нової ескалації між Баку та Єреваном не буде.

"Між Вірменією та Азербайджаном буде укладено договір про мир, який ґрунтуватиметься на спільних офіційних заявах, прийнятих на найвищому рівні. Нового загострення не буде! Міжнародна спільнота має рішуче підтримати цей наратив", - заявив глава вірменського уряду.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Азербайджан передав Україні чергову допомогу для енергетичного сектора. Відомо, що нова партія допомоги надійшла від однієї з азербайджанських компаній. Вона складається з 45 електростанцій резервного живлення потужністю від 94 до 150 кВА. Їхня загальна вартість становить понад 450 тис. доларів. Міністр енергетики України Герман Галущенко подякував своєму колезі, міністру енергетики Азербайджану Парвізу Шахбазову за швидку реакцію та дієву і вчасну підтримку.

Крім того, Вірменія не вважає за доцільне проводити в країні військові навчання Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) у 2023 році. Крім того, Нікол Пашинян прокоментував повідомлення про те, що Вірменія поставила росії ультиматум щодо того, що якщо Лачинський коридор (гірський коридор, що з’єднував Вірменію з невизнаною Нагірно-Карабаською Республікою) не буде відкритий до 10 січня, Єреван вийде з ОДКБ. Прем’єр зазначив, що не вважає за потрібне говорити з партнерами мовою ультиматумів.

Головне