Сутички під Лаврою: чотирьом прихожанам УПЦ МП повідомили про підозру

Сутички під Лаврою: чотирьом прихожанам УПЦ МП повідомили про підозру

Співробітники поліції затримали учасників хуліганських дій на території Києво-Печерської лаври. Затриманим, якими є прихожани УПЦ МП, вже повідомили про підозру. Про це інформує прес-центр Головного управління Національної поліції Києва.

"Правоохоронці провели ряд слідчих дій та за допомоги аналітиків столичного главку встановили чотирьох найбільш активних учасників, які вчинили правопорушення. Їх затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та доставили до відділу поліції", - йдеться у повідомленні.

Серед затриманих дві жінки 1986 та 1984 років народження, а також двоє чоловіків - 1983 та 2001 років народження. 

"За погодженням із Печерською окружною прокуратурою слідчі  повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України - хуліганство", - зазначили у столичній поліції.

У правоохоронних органах наголосили, що затриманим загрожує до п'яти років ув'язнення. 

Нагадаємо, у Києво-Печерській лаврі продовжує працювати комісія Мінкульту та фіксувати стан будівель, які тривалий час орендувала у заповідника УПЦ МП. Зокрема, було здійснено огляд Ближніх печер.

Як повідомляли "Ми-Україна", 19 квітня біля Києво-Печерської лаври відбулись сутички вірян з поліцією, коли правоохоронці намагалися зайти в одне з приміщень. Натовп парафіян УПЦ МП намагався штурмом прорватися до заблокованих приміщень лаври. Поліцейські почали відтісняти людей від одного з приміщень. Під час сутичок із правоохоронцями парафіяни вибили двері в одному із корпусів.

Головне