Сума вражає: у ДПСУ назвали кількість спроб дати хабар прикордонникам за час дії воєнного стану

Сума вражає: у ДПСУ назвали кількість спроб дати хабар прикордонникам за час дії воєнного стану

Майже 1000 спроб підкупу прикордонників було зафіксовано з початку запровадження воєнного стану в Україні. Про це повідомили у пресцентрі Державної прикордонної служби України.

За підрахунками ДПСУ, в цілому прикордонникам за вказаний період було запропоновано понад 10 мільйонів гривень неправомірної вигоди.

"З початку введення воєнного стану прикордонниками припинено 968 спроб надання неправомірної вигоди на загальну суму понад 10 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Водночас у Держприкордонслужбі додали, що лише протягом лютого поточного року було зафіксовано 42 спроби підкупу на суму понад 630 тисяч гривень.

Також прикордонники розповіли, що найчастіше правоохоронців намагалися підкупити чоловіки призовного віку - за гроші вони хотіли виїхати за кордон, щоб уникнути мобілізації. 

"Про усі випадки проінформовано Нацполіцію", - наголосили у Державній прикордонній службі.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що спроби незаконного перетину кордону України продовжуються, вони відбуваються щоденно як по "зеленій" ділянці кордону, так і в межах пунктів пропуску. Найбільше спроб незаконного перетину кордону фіксують по напрямку кордону з Молдовою та Румунією.

Головне