Суддя, якому оголосили про підозру через збиття нацгвардійця, зробить все, щоб "відмазатися", - політолог

Суддя, якому оголосили про підозру через збиття нацгвардійця, зробить все, щоб

Суддя Олексій Тандир є юридично дуже обізнаною людиною, і він зробить все можливе, щоб відмазатися. Нещодавно йому оголосили про підозру через збиття нацгвардійця насмерть на блокпосту в Києві.

Про це повідомив політолог Валентин Гладких в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, рівень компетентності судді може допомогти йому "відмазатися" від покараня. При цьому Гладких додав, що зловживання правом - це те, що ми побачимо у виконанні підозрюваного.

"Усе, що він сьогодні говорить - "я готовий понести покарання, якщо мою провину зможуть довести" - це він не визнає свою провину, це треба розуміти", - зазначив політолог в ефірі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, родина нацгвардійця, якого на смерть збив голова Макарівського районного суду Олексій Тандир, не хоче жодних компенсацій. Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу Тандиру правозахисник зачитав повідомленні від брата загиблого. Крім того, правозахисник наголосив, що всі заяви Тандира – це намагання відбілити себе, однак жодні вибачення і компенсації не повернуть родині сина, брата, чоловіка та батька.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Макарівського районного суду Олексію Тандиру, який у ніч на п’ятницю, 26 травня, на блокпосту у Києві на смерть збив нацгвардійця. За рішенням суду, Олексій Тандир перебуватиме під вартою до 21 липня без права внесення застави. Таким чином суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Головне