Суд продовжив запобіжний захід митрополиту Павлу

Суд продовжив запобіжний захід митрополиту Павлу

Митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю продовжили запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Його підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні дій рф.

Таке рішення прийняв Солом'янський районний суд Києва 30 червня.

Захисники Павла Лебедя просили особисте зобов'язання або нічний домашній арешт. Прокуратура наголошувала на продовженні цілодобового домашнього арешту ще на два місяці.

Вчора, 29 червня, митрополит Павло порушив домашній арешт і приїхав у Києво-Печерську лавру.

Нагадаємо, СБУ 1 квітня оголосила дві підозри митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю. його звинувачують у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань. Митрополит Павло прокоментував підозру СБУ і заявив, що він проти агресії.

За декілька годин Шевченківський районний суд Києва зібрався на засідання для обрання запобіжного заходу митрополиту. Однак через погіршення стану здоров’я підсудного суд оголосив про перерву до понеділкаПроте згодом стало відомо, що засідання суду перенесли з понеділка на вечір суботи.

1 квітня Шевченківський райсуд на два місяці відправив під цілодобовий домашній арешт митрополита УПЦ МП Павла. Він був незадоволений ухваленим рішенням і заявив, що “прокурори пєчально поступили”.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Він доручив посилити північний напрямок України.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.