Столтенберг: Ще не знаємо, чи стане контрнаступ ЗСУ поворотним у війні

Столтенберг: Ще не знаємо, чи стане контрнаступ ЗСУ поворотним у війні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що наразі зарано робити висновки стосовно того, чи стане український контрнаступ поворотним у війні. 

Про це він заявив під час брифінгу напередодні зустрічі міністрів оборони НАТО, передає "Європейська правда".

"Це досі початкові дні (контрнаступу. – Ред.) і ми не знаємо, чи це буде поворотним пунктом у війні", – сказав Столтенберг. 

Водночас він додав, що українські війська просуваються вперед і звільняють більше окупованих територій. За словами генсекретаря Альянсу, прогрес України на полі бою зміцнить переговорну позицію Києва. 

"Що більше цілей Україна досягне, то більше президент Путін розумітиме, що він не може перемогти і повинен вести переговори про справедливий мир", – додав Столтенберг.

Він зазначив, що прогрес України демонструє, що підтримка НАТО робить реальну різницю на полі бою.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що контрнаступ Збройних сил України показав перші ознаки успіху. За його словами, українські військові поступово “завойовують позиції”. Вони відвоювали у російських військ кілька невеликих міст і сіл. Водночас генсекретар НАТО застеріг від очікувань швидких і значних успіхів.

Крім того, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що успішний контрнаступ Збройних сил України може призвести до того, що президент росії Володимир Путін піде на мирні переговори. За словами Столтенберга, контрнаступ українських військових, який “буде важким”, ще тільки починається.

Головне