Стефанішина розповіла про переговори щодо нацменшин: Маємо конструктивний діалог з партнерами

Стефанішина розповіла про переговори щодо нацменшин: Маємо конструктивний діалог з партнерами

Україна веде переговори з країнами Європи щодо врегулювання питання національних меншин. Про це розповіла віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За її словами, питання нацменшин дуже складне не лише для України, але і для всієї Європи.

"Це дуже складне питання не для України, а власне саме всередині ЄС. Тому що Європейський Союз це в першу чергу величезна кількість різних етнічних груп, які по-різному розподілені по території. Тому всередині ЄС це дуже сенситивне питання, воно завжди піднімається на дуже високий порядок денний. Звичайно ми стали частиною цього діалогу. З свого боку Україна ухвалила рамкове законодавство, законодавство, яке імплементує висновки Венеційської комісії. Більше того, ми провели менш ніж за пів року більше 30 консультацій з усіма національними меншинами", - зазначила Стефанішина.

Також вона повідомила, що у п'ятницю, 15 вересня, Україна провела офіційні переговори з Угорщиною щодо освітнього законодавства для угорських національних меншин. 

"Ми на постійному контакті з колегами. Діалог є достатньо є конструктивним", - додала Ольга Стефанішина.

Як повідомляли "Ми-Україна", віцепрем’єрка з євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна готова до рішення Єврокомісії стосовно питання вступу в ЄС.

Головне