США збираються ввести санкції проти одного з підрозділів ЦАХАЛ: подробиці

США збираються ввести санкції проти одного з підрозділів ЦАХАЛ: подробиці

Держдеп США готується до запровадження перших санкційних заходів проти одного з військових підрозділів Армії оборони Ізраїлю. Йдеться про батальйон "Нецах Єгуда", якого вважають причетним до порушення прав палестинців на Західному березі, пише The Guardian.

Це може стати першим випадком, коли американський уряд введе санкції проти воїнів ізраїльських ЗС.

Обмежувальні заходи, які запроваджуватимуться згідно і законом "Ліхі" від 1997 року, передбачають заборону на надання військової допомоги підрозділу і не дозволять солдатам та офіцерам брати участь у тренуваннях або разом із збройними силами США, або у програмах, які отримують фінансування США.

Батальйон "Нецах Єгуда", який є складовою бригади "Кфір", був заснований у 1999 році для врахування релігійних переконань новобранців з ультраортодоксальних та національних релігійних громад. Історично цей підрозділ переважно розташовувався на Західному березі річки Йордан. 

Плани США стосовно введення санкцій викликав обурення серед ізраїльських політиків.

"У той час, коли наші солдати борються із чудовиськами терору, намір застосувати санкції до підрозділу Армії оборони Ізраїлю є верхом абсурду та морального падіння. Уряд, очолюваний мною, всіма силами протидіятиме цим крокам", - заявив ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху.

Ізраїльське видання Haaretz дізналось, що Білий дім також вивчає запровадження аналогічних заходів щодо інших поліцейських та військових підрозділів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, іранський релігійний лідер - великий аятола Алі Хаменеї - висловив вдячність ЗС Ірану за те, що вони здійснили масований ракетно-авіаційний удар по Ізраїлю 13 квітня. 

Головне