США завдали ударів по об'єктах хуситів у Ємені

США завдали ударів по об'єктах хуситів у Ємені

Сполучені Штати Америки завдали серію авіаударів по військових об'єктах, що перебувають під контролем хуситів у Ємені. Ця операція стала відповіддю на загрози, які бойовики, підтримувані Іраном, становили для безпеки міжнародних вод.

Про це повідомляє Центральне командування Збройних сил США на платформі Х (Twitter)

У заяві американського військового відомства зазначається, що удари по Ємену було завдано 4 жовтня близько 17:00 за місцевим часом. У командуванні розповіли, що Збройні сили США атакували 15 об'єктів хуситів у підконтрольних бойовикам районах Ємену.

"Ці цілі включали наступальний військовий потенціал хуситів", - передали в американському командуванні.

Також у Центркомі пояснили, що дана операція була проведена з метою захисту свободи судноплавства та щоб "зробити міжнародні води більш безпечними для США, коаліційних і торгових суден".

Раніше США попереджали про можливість застосування військової сили для захисту суден, і ця операція стала підтвердженням готовності США до рішучих дій у відповідь на загрози безпеці.

Нагадаємо, ізраїльські війська атакували в Ємені низку інфраструктурних об'єктів, пов'язаних із рухом хуситів. Під обстріл потрапили електростанції та порт, які використовуються для імпорту нафти. Крім того ЦАХАЛ стверджує, що через цей порт переправляли іранську зброю.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЄС розробляє пакет санкцій проти Ірану, який охопить близько дюжини фізичних осіб та організацій, включаючи компанії з інжинірингу, металургії та авіаційної галузі.

Головне