США просуватимуть українську Формулу миру на міжнародному рівні, - Кірбі

США просуватимуть українську Формулу миру на міжнародному рівні, - Кірбі

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати підтримуватимуть і просуватимуть "Формулу миру" президента України Володимира Зеленського.

Про це він повідомив під час брифінгу у Білому домі, передає Голос Америки.

Крім того, Кірбі звернув увагу на необхідність відновлення фінансової допомоги США для України. Він нагадав, що останній пакет допомоги Україні був затверджений ще 27 грудня.

"Саме тому нам так важливо отримати додаткове фінансування... для нової допомоги Україні, щоб ми могли продовжувати її, тому що зрозуміло, що Росія продовжує наносити удари по цивільній інфраструктурі та вести війну в Україні", — підкреслив Кірбі.

На запитання про можливість переговорів між Києвом та Москвою, Кірбі зазначив, що США підтримують ініціативи, які надходять від України.

"Державний департамент опублікував протокол дискусії, що відбулася між Президентом Володимиром Зеленським і держсекретарем Ентоні Блінкеном. Джейк Салліван також був присутній. Вони обговорювали важливість продовження глобальної підтримки України і ситуацію на передовій, а також те, як Зеленський бачить це. У Давосі Зеленський розповів про українську "Формулу миру", — додав представник Білого дому.

Напередодні президент США Джо Байден заявив про готовність підписати погоджений двопартійною групою сенаторів компроміс щодо посилення безпеки кордону з Мексикою. 

Цей документ схвалили обидві палати Конгресу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Гуменюк назвала кількість носіїв "Калібрів" у Чорному морі.

Головне