США надасть Україні додаткові $2,3 млрд військової допомоги

США надасть Україні додаткові $2,3 млрд військової допомоги

США готується оголосити про виділення Україні додаткових 2,3 мільярда доларів на військову допомогу, включаючи протитанкову зброю, перехоплювачі та боєприпаси для Patriot та інших систем ППО.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє AP. 

Міністр оборони повідомив, що Америка найближчим часом виділить Україні ще 2,3 мільярда доларів на безпекову допомогу. Ця сума включатиме протитанкову зброю, перехоплювачі та боєприпаси для систем ППО Patriot та інших.

Заява прозвучала під час зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умеровим у Пентагоні, що стало відповіддю на прохання Києва допомогти у боротьбі з російськими військами в Донецькій області.

З загальної суми, 150 мільйонів доларів надійде від Президентського органу з вилучення коштів (PDA), а решту надасть Ініціатива сприяння безпеці в Україні (USAI). КПК дозволяє Пентагону забрати зброю зі своїх складів і швидше відправити її в Україну, тоді як USAI забезпечує довгострокові контракти на поставку зброї.

“Не помиляйтеся, Україна не самотня, і Сполучені Штати ніколи не похитнуться в нашій підтримці. Разом із приблизно 50 союзниками та партнерами ми продовжуватимемо надавати критичні можливості, необхідні Україні для відсічі російської агресії сьогодні та для стримування російської агресії завтра”, - наголосив Остін.

Оголошення про допомогу прозвучало напередодні саміту НАТО у Вашингтоні, де Україна продовжує лобіювати військову підтримку та прийняття в альянс.

Як писали "Ми-Україна" раніше, глава Української держави Володимир Зеленський провів зустріч з представниками обох партій Палати представників Конгресу США.

Головне