Справу судді Тандира передали до суду

Справу судді Тандира передали до суду

Справу судді Олексія Тандира, який 25 травня у стані сп’яніння збив насмерть нацгвардійця на блокопосту в Києві, передали до суду.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань. Як зазначається, на початку серпня працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно судді, який за кермом автомобіля спричинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду на блокпості. Внаслідок ДТП загинув 23-річний військовослужбовець Національної гвардії України.

Усього за час розслідування проведено 18 експертиз, серед яких судово-медичні, хімічні, технічні та інші.

"Оскільки суддя володіє спеціальними професійними знаннями, методиками та багатою судовою практикою розгляду правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, під час відібрання біологічних зразків він спробував спотворити їх вміст з метою приховування стану алкогольного сп’яніння", - йдеться в повідомленні.

Попри це, висновками судових експертиз підтверджено вміст алкоголю у зразках. Стан сп’яніння підтверджено також висновками інших експертиз. Крім того, доведено порушення Правил дорожнього руху, недотримання заборон дорожніх знаків та значне перевищення швидкості на момент зіткнення.

Тандир підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, дружина нацгвардійця, якого у травні збив п’яний суддя Олексій Тандир, заявила про отримання анонімних переказів від родини підозрюваного. Анна Бондаренко розповіла, що на її картку чотирма платежами надійшли 18 000 гривень. Дізнавшись, що кошти могли бути від родини Тандира, Анна вирішила повернути їх адвокатам судді.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Печерський суд продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, підозрюваному у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Тандиру продовжили арешт до 9 вересня 2023 року без права внесення застави.

Головне