Справа Ріко Кригера: Лукашенко зважує можливість помилування засудженого до страти німця 

Справа Ріко Кригера: Лукашенко зважує можливість помилування засудженого до страти німця 

Самопризначений президент Білорусі Олександр Лукашенко розглядає можливість помилування Ріко Крігера, громадянина ФРН, якого засудили до смертної кари за звинуваченнями в тероризмі та інших злочинах. Про це із посилання на білоруське державне інформагентство БелТА, пише Reuters.

Лукашенко, як повідомляється, зустрівся з людьми, причетними до справи Крігера, включаючи слідчого та адвоката засудженого. Він підкреслив складність прийняття рішення у випадках з винятковим покаранням.

"Найскладніше у долі президента - це такі випадки, коли покарання є винятковим. Але рішення має бути ухвалене",  - зауважив Лукашенко.

Адвокат Крігера Володимир Горбач розповів, що зустріч була "відвертою".

"Ми сподіваємося, що глава держави зробить акт гуманності", - наголосив він.

Видання зазначає, що цей випадок привертає увагу оскільки відбувається на тлі переговорів між рф та Заходом щодо можливого обміну ув'язненими, включаючи американського журналіста Евана Гершковича. Москва зацікавлена в звільненні Вадима Красікова, росіянина, який відбуває довічне ув'язнення в ФРН.

За інформацією білоруської влади, Кригер, який раніше працював фельдшером у Червоному хресті, був затриманий у листопаді за звинуваченням у співпраці з українськими спецслужбами. У відеосюжеті він нібито "зізнається" у фотографуванні військових об'єктів та встановленні бомби біля залізничної станції Озерище під Мінськом.

Нагадаємо, що Білорусь залишається єдиною європейською країною, де все ще застосовується смертна кара. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість страт у світі торік зросла до найвищого рівня з 2015 року, - Amnesty 

Головне