Арештувати журналіста The Wall Street Journal Гершковича дозволив особисто Путін, - Bloomberg

Арештувати журналіста The Wall Street Journal Гершковича дозволив особисто Путін, - Bloomberg

Російський диктатор Володимир Путін особисто дозволив взяти під арешт репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича за обвинуваченнями у шпигунстві. Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Схвалення цього кроку російським президентом відображає зростаючий вплив кремлівських прихильників жорсткої лінії, які наполягають на поглибленні конфронтації з Вашингтоном.

Затримання Гершковича викликало гнів та осуд з боку США та союзників і продемонструвало, що відносини Штатів та росії значно погіршилися після вторгнення рф в Україну.

"Це має стати справжнім тривожним дзвіночком не лише для США, але і для всього Заходу, – вважає президент Центру аналізу європейської політики у Вашингтоні Аліна Полякова. - Це сигналізує про те, що в розумінні Путіна немає повернення до стабільних і надійних відносин".

Як повідомляли "Ми-Україна", наприкінці березня в російському місті Єкатеринбург безвісти зник журналіст WSJ Еван Гершкович, який займався у місті написання матеріалу про “групу Вагнера”. Громадянин Сполучених Штатів понад добу не виходив на зв’язок. Згодом стало відомо, що ФСБ рф затримала Гершковича за підозрою у шпигунстві. Американця нібито зловили в момент спроби отримання ним "секретних відомостей”. У ФСБ заявили, що журналіст вивідував секретні дані про роботу ” одного з підприємств російського військово-промислового комплексу” на користь Білого дому.

Згодом стало відомо, що Лефортовський суд Москви арештував Евана Гершковича до 29 травня

Головне