Справа банку "Фінанси та Кредит": Жеваго отримав ще одну підозру

Справа банку

Співробітник Держбюро розслідувань оголосили про ще одну підозру ексакціонеру банку "Фінанси та Кредит" мільярдеру Костянтину Жеваго. Разом з ним підозри отримали троє його спільників. Їм інкримінують розтрату майна фінансової установи на суму, що перевищує 519 млн грн інформують пресслужби ДБР та Генпрокуратури. 

Жеваго підозрюють у "створенні злочинної організації та участі у ній, розтраті чужого майна та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України)", йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора. 

Його спільники, а це - голова правління банку "Фінанси та Кредит" та два його заступники - отримали підозру за статтями про участь у злочинній організації та розтраті майна. 

Слідчі встановили, що у період з травня 2007 року по жовтень 2010 року Жеваго за допомоги "помічників" отримав в згаданому банку кредит, порушивши тим самим правила кредитування. У подальшому ці гроші були виведені на інші офшорні компанії олігарха.

"За результатами такої протиправної діяльності з рахунків банку незаконно виділено понад 147 млн грн та 17 млн євро кредитних коштів. В подальшому їх перераховано на рахунки компаній-нерезидентів, які також є підконтрольними членам злочинної організації. Тобто ці кошти фактично виведено з території України і не повернуто банку", - пояснюють правоохоронці. 

Сукупні збитки банку унаслідок кредитування компанії бізнесмена сягнули 1,4 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про замовне убивство: Коломойському обрали запобіжний захід

Як писав "Ми-Україна" раніше, торік у серпні власнику групи "Фінанси і кредит" Костянтину Жеваго оголосили про підозру в наданні неправомірної вигоди голові та суддям Верховного Суду.

Головне