Справа про замовне убивство: Коломойському обрали запобіжний захід

Справа про замовне убивство: Коломойському обрали запобіжний захід

Печерський райсуд Києва 9 травня обрав українському бізнесмену Ігорю Коломойському запобіжний захід у справі про замовне убивство у 2003 році.

Фігуранта відправили під варту до 7 липня без права внесення застави, пише видання "Ґрати".

Йдеться про справу щодо замаху на директора українсько-американської консалтингової компанії "Фарго" Сергія Карпенка 11 років тому. Офіс генпрокурора проводить "невідкладні слідчі дії", щоб викрити всіх причетних до злочину.

Як відомо, напередодні, 8 травня, Коломойському оголосили підозру у спробі організації замовленого вбивства директора однієї з юридичних компаній. Ця кримінальна справа стосується ситуації, коли директор "Фарго" Сергій Карпенко не виконав вимог бізнесмена "стосовно анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства". Щоб помститися, він використав бандитську групу для нападу на директора. Злочинці напали на чоловіка, нанісши йому удари та ножові поранення в критичні частини тіла. Проте їм не вдалося завершити скоєння злочину.

Нагадаємо, Коломойський перебуває у СІЗО ще з вересня 2022 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цьогоріч у березні Районний суд російської республіки Адигея заборонив роботу компанії Ігоря Коломойського. У рішенні суду вказано, що влада рф конфіскує майно бізнесмена на мільярди рублів, а також близько 500 земельних ділянок у чотирьох російських регіонах, зокрема в Підмосков’ї.

Головне