Снаряди для дронів, окопні РЕБи і не тільки: в МО розповіли про новинки для ЗСУ 

Снаряди для дронів, окопні РЕБи і не тільки: в МО розповіли про новинки для ЗСУ 

Лише за поточний місяць на озброєнні у Сил оборони України з'явилось більш як півсотні нових екземплярів озброєння та техніки. Як розповів заступник голови Міноборони Іван Гаврилюк, йдеться як про техніку місцевого виробництва, так і іноземного.

"У лютому 2024 року Міністерством оборони України кодифіковано та допущено до експлуатації у військах приблизно 60 зразків ОВТ українського й іноземного виробництва. Для порівняння, у лютому минулого року – 33 одиниці", - зазначив генерал-лейтенант. 

Він наголосив на тому, що збільшується не лише число екземплярів ОВТ, які допускають до використання військовими, але і кількість нових зразків саме українського випуску.

В МО привідкрили завісу номенклатури новинок для ЗСУ. Так, до переліку нових зразків увійшли:

  • низка засобів радіоелектронної боротьби, зокрема "окопних" РЕБ, 
  • шість зразків автомобільної та спецтехніки,
  • міномет українського виробництва калібру 120-мм,
  • снаряди для дронів, 
  • засоби розмінування,
  • елементи динамічного захисту для броньованої техніки.

"Кодифікація, тобто допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO, дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету у виробників для підрозділів Сил оборони України", - пояснили в оборонному відомстві. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр оборони країни Антті Хакканен заявив, що Фінляндія не проти застосування Україною переданої їй зброї по території росії.  У фінському парламентському комітеті з оборони не встановили для України жодних обмежень.

Головне