Ситуація в енергосистемі залишається складною попри менш інтенсивні графіки відключень - Слободян

Ситуація в енергосистемі залишається складною попри менш інтенсивні графіки відключень - Слободян

Енергетична система України продовжує функціонувати в напруженому режимі, незважаючи на певне послаблення графіків відключень. Ще кілька днів тому ситуація вимагала застосування трьох-чотирьох черг відключень для балансування системи. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Руслан Слободян, голова Державної інспекції енергетичного нагляду України.

Особливо критичним залишається становище в прифронтових регіонах. Внаслідок активних бойових дій 529 населених пунктів у цих зонах все ще залишаються без електропостачання. Це створює додаткові виклики для енергетиків та місцевого населення.

Такі обставини вказують на те, що енергетична інфраструктура України продовжує зазнавати значного навантаження, і ситуація вимагає постійного моніторингу та оперативного реагування.

"Складною ситуація залишається в прифронтових регіонах. Там через бойові дії знеструмленими лишаються 529 населених пунктів", - відзначив він.

Нагадаємо, житомирська область протягом певного часу уникала застосування графіків відключень електроенергії, незважаючи на розпорядження Укренерго, повідомив голова Державної служби енергетичного нагляду Руслан Слободян.

Як писали "Ми-Україна" раніше, під час перевірок енергетичної системи в шести областях України виявлено серйозні порушення в розподілі електроенергії. Зокрема, у деяких регіонах до списку об'єктів критичної інфраструктури, які не підлягають відключенням, було необґрунтовано включено багато додаткових об'єктів. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Руслан Слободян, голова Державної інспекції енергетичного нагляду України.

 

Головне