Сирський на "Рамштайні": Ситуація на фронті має тенденцію до загострення

Сирський на

Ситуація на фронті складна і має тенденцію до загострення. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Сили оборони відстежують нарощування чисельності та перегрупування військ противника на Харківському напрямку. На загрозливих напрямках наші війська посилюються танками та артилерією.

Найскладніша ситуація складається на Покровському та Курахівському напрямках - тут ворог задіяв до чотирьох бригад, а наші підрозділи були змушені відступити на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.

На Краматорському напрямку найгарячішими точками залишаються Іванівське та Часів Яр, також противник намагається повернути під свій контроль Кліщіївку та вийти на рубіж по каналу "Сіверський Донець-Донбас".

Натомість на Херсонському напрямку нашим підрозділам вдалося просунутися в районі Велетенського та встановити контроль над островом Нестрига. Також Силам оборони України вдалося покращити своє тактичне положення в районі Синьківки (Куп’янський напрямок) та Серебрянського лісництва (Лиманський напрямок).

Нагадаємо, у Білорусі росіяни вербують молодь до збирання БПЛА. Про це повідомили в Центрі Нацспротиву.

У білоруському державному технічному університеті розпочався Міжнародний молодіжний форум з розробки БПЛА, який курують росіяни. Там були помічені і представники ПВК "вагнер".

Як писали "Ми-Україна" раніше, від ранку неділі, 28 квітня, російські окупанти скинули 11 авіабомб на шість населених пунктів Херсонської області. Про це повідомляє очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Головне