Сили ППО збили на Одещині дві російські ракети Х-59

Сили ППО збили на Одещині дві російські ракети Х-59

Українські військові вранці 1 листопада збили дві російські керовані авіаційні ракети Х-59, які окупанти запустили по Одеській області.
Про це повідомило Повітряне командування "Південь".

Вранці російські війська запустили по Одещині ракети з літаків тактичної авіації, що курсували над акваторією Чорного моря. Сили протиповітряної оборони знищили обидві ворожі цілі над морем.

Зазначимо, ракета Х-59 з дальністю до 280 кілометрів — одна з тих, якими російські Повітряно-космічні сили найчастіше обстрілюють військові та цивільні об’єкти в Україні.

У ніч проти 1 листопада окупанти також запустили одну ракету Х-59 та ударні безпілотники типу Shahed-136/131, націлившись на об’єкти критичної інфраструктури та військові об’єкти. Їх запускали з Курської області та Приморсько-Ахтарська.

Сили оборони України загалом збили 18 із 20 ударних дронів, а також знищили керовану авіаційну ракету Х-59.

Як писали "Ми-Україна" раніше, з початку повномасштабної війни в Україні загинуло більше 9900 цивільних осіб. Це відповідає приблизно 16 українцям, які втрачають життя щодня.

Важливо відзначити, що ці цифри базуються лише на офіційних даних Верховного комісара ООН з прав людини, і фактична кількість жертв може бути ще більшою.

Головне